Top 25 de Idei de Cadouri pentru Bărbați 50 de Ani 

article

Vârsta de 50 de ani are o semnificație puternică, întrucât este un punct în care mulți oameni declară că au atins un nivel mai mare de înțelepciune, experiență, răbdare și multe altele.  

Tocmai de aceea, cadourile trebuie să fie pe măsură. Iar când vine vorba despre cadourile pe care le poți dărui unui bărbat care împlinește 50 de ani, trebuie să ai în vedere că acesta apreciază foarte mult calitatea. Mai mult, poate căuta eficiența și utilitatea în fiecare produs pe care îl achiziționează sau îl primește.  

Desigur, poți opta și pentru un cadou amuzant sau cu însemnătate mare pentru sărbătorit, care să marcheze momentul cum niciun alt produs nu îl poate face.  

Alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat de 50 de ani necesită câteva cunoștințe în legătură cu pasiunile și principiile sărbătoritului. Dacă, spre exemplu, acesta este o fire care apreciază umorul și are la rândul său simțul umorului, poți opta pentru cadouri care să îl distreze. Pe de altă parte, dacă bărbatul este formal și își menține și promovează principiile constant, este important să îi dăruiești un cadou care se va potrivi personalității sale.  

Așadar, haide să discutăm despre câteva dintre cele mai potrivite idei de cadouri pentru bărbații care împlinesc 50 de ani. 

Vezi și: 20 Idei de Cadouri Pentru Femei de 50 Ani 

Set Plosca cu 4 pahare

1. Set cu ploscă și pahare 

Dacă îți dorești să îl surprinzi pe sărbătorit cu un cadou care să îi creeze amintiri memorabile, poți opta pentru o ploscă personalizată, care cu siguranță că va stârni hohote de râs. Plosca este așezată într-un suport din lemn. Mai mult, setul conține patru pahare din inox, astfel încât bărbatul să poată savura băuturile din ploscă alături de prietenii săi. 

2. Vin de vinotecă 

2. Vin de vinotecă 

Dacă sărbătoritul apreciază vinurile, cu siguranță că îl vei surprinde cu o sticlă de vin fabricată chiar în anul în care s-a născut acesta. Astfel, poți opta pentru o sticlă de vin de vinotecă cu o vechime de 50 de ani. Sticla este ambalată într-o cutie cadou din lemn, pe care este gravat tipul vinului și anul fabricației.

3. Cămașă  

3. Cămașă  

Mulți bărbați ajunși la vârsta de 50 de ani sunt apreciați pentru ținutele elegante pe care le aleg cu fiecare ocazie. Tocmai de aceea, o cămașă de calitate poate fi un cadou ideal pentru un bărbat care își aniversează cea de-a 50 a zi de naștere. Mai mult, design-ul clasic și nuanța simplă de bleu transformă cămașa într-un element indispensabil pentru fiecare bărbat. 

4. Set cadou pentru bărbierit 

4. Set cadou pentru bărbierit 

Bărbieritul face parte din viața oricărui bărbat, iar în timp ce unii dintre ei preferă o aparat electric, există bărbați care apreciază încă procesul clasic de bărbierire. Așadar, îi poți oferi sărbătoritului un set cadou pentru bărbierit. Setul conține aparat de ras, pămătuf, suport pentru cele două instrumente și o husă din silicon pentru aparatul de ras.  

Cutie pentru depozitarea ceasurilor

5. Cutie pentru ceasuri  

Până la vârsta de 50 de ani, cu siguranță că bărbatul sărbătorit a reușit să își construiască o colecție de ceasuri. Tocmai de aceea, îl poți surprinde cu o cutie în care să își poată depozita toate ceasurile. Cutia este fabricată din lemn, are un geam din sticlă pentru a putea vedea accesoriile, iar interiorul din catifea păstrează ceasurile în siguranță pentru perioade îndelungate.  

6. Grădină Zen 

6. Grădină Zen 

Grădina zen este cadoul perfect pentru o persoană care are nevoie de momente de relaxare după o zi încărcată. Grădinile se bazează pe trei principii japoneze: Kanso (simplitate), Fukinsei (balanță) și Yugen (grație). Astfel, grădinile zen promovează și fructifică aceste principii, oferind o stare de bine, încununată cu relaxare.  

Set de scris cu stilou și pix Parker, colecția Jotter Royal

 7. Set Elegant de Scris Pentru Bărbați

Cu o istorie de peste 150 de ani, stilourile Parker surprind cu eleganța și calitatea lor, fiind foarte durabile și având mereu design-uri clasice, simple, dar de efect. Setul conține un stilou jotter și un pix jotter, ambele instrumente fiind fabricate din oțel inoxidabil și placate cu crom. Pixul și stiloul Parker sunt ambalate într-o cutie cadou care păstrează linia elegantă. 

8. Carte - Viața (re)începe după 50 de ani 

8. Carte – Viața (re)începe după 50 de ani 

Împlinirea vârstei de 50 de ani aduce după ea un nivel mult mai mare de cunoștințe, multe experiențe căpătate de-a lungul vieții și o înțelepciune aparte. Astfel, sărbătoritul poate învăța „cum să își pună înțelepciunea la treabă” cu ajutorul cărții „Viața (re)începe după 50 de ani”, scrisă de Chip Conley. 

parfum dior sauvage

9. Apă de parfum Christian Dior Sauvage

Cu siguranță că un parfum trebuie ales astfel încât să se potrivească celui care îl va purta, însă Sauvage își are locul în acest top, fiind perfect pentru bărbații rafinați și stilați. Astfel, îl poți surprinde pe sărbătorit cu un parfum semnat Christian Dior, un cadou care cu siguranță va avea o însemnătate puternică.  

10. Cognac Hennessy X.O 

10. Cognac Hennessy X.O 

Hennessy este una dintre cele mai renumite sortimente de cognac, iar această sticlă de cognac X.O poate fi un cadou ideal pentru un sărbătorit care tocmai ce a împlinit 50 de ani. Fiind originar din Franța, Hennessy X.O surprinde cu un gust bogat de fructe proaspete împletite cu fructe uscate, precum nuci, cacao și scorțișoară. Gustul este finisat cu note de nucșoară și piper.  

11. Bască  

11. Bască  

Dacă vrei să îi oferi sărbătoritului un cadou parcă rupt din episoadele Peaky Blinders și din Birmingham-ul anilor ‘20, poți opta pentru o bască Kangol într-o nuanță clasică, ușor de asortat. Cu siguranță că basca din lână se va potrivi ținutelor clasice, cu adevărat elegante. De asemenea, accesoriul poate fi purtat inclusiv la o ținută de golf.   

12. Tablou personalizat 

12. Tablou personalizat 

Cele mai frumoase amintiri ale sărbătoritului pot fi reunite într-un tablou personalizat care să spună povestea celor 50 de ani pe care i-a petrecut alături de persoane dragi. Așadar, poți opta pentru un tablou care cu siguranță că îl va surprinde plăcut pe sărbătorit. Mai mult, tabloul poate conține un mesaj personalizat, astfel încât semnificația cadoului să fie cât mai puternică.  

13. Crosă de golf 

13. Crosă de golf 

Vârsta de 50 de ani este momentul perfect pentru a încerca noi activități și a pune bazele unor pasiuni care îți vor fi alături pentru următorii ani. Dacă știi că sărbătoritul este pasionat de activitățile exterioare, îi poți dărui o crosă de golf care îi va fi un prieten de nădejde în încercarea de a nimeri cât mai multe găuri din cât mai puține lovituri.  

Brățară fitness

14. Brățară fitness 

Un cadou ideal pentru un bărbat de 50 de ani poate fi o brățară fitness care îl poate însoți pe acesta oriunde, indiferent de activitate. Brățara are o baterie de lungă durată, care poate rezista până la două săptămâni. Mai mult, dispozitivul este foarte subțire și discret, iar senzorii cu care este prevăzut permit monitorizarea pulsului, activității fizice și a sportului.

Servieta din piele naturala

15. Servietă din piele naturală 

Așa cum am menționat anterior, bărbații ajunși la vârsta de 50 de ani apreciază calitatea și eleganța. Așadar, îi poți dărui sărbătoritului o servietă din piele naturală care surprinde cu design-ul sau simplu și discret scos în evidență de nuanța de maro a accesoriului. În plus, servieta se potrivește stilurilor casual, elegant și office, fiind ideală pentru zilele la birou sau călătorii. 

16. Portofel 

16. Portofel 

Eficiență, simplitate, eleganță – acestea sunt doar câteva dintre cuvintele cu ajutorul cărora poți descrie un bărbat de 50 de ani. Astfel, dacă ești în căutarea unui cadou pentru acesta, îi poți dărui un portofel din piele naturală. Mai mult, accesoriul are mărimea perfectă pentru a depozita buletinul, act care are o mărime mai mare decât alte carduri și nu poate fi păstrat în orice tip de portofel. 

17. Curea  

17. Curea  

Dacă îți dorești să adaugi un alt produs alături de portofelul despre care am vorbit anterior, poți opta pentru o curea în aceeași nuanță cu portofelul. Cureaua este fabricată din piele naturală, iar detaliul inedit pe care îl ascunde este o față suplimentară, într-o nuanță calmă de maro. Catarama este fabricată din grafit, iar cureaua are o lungime de 125 cm.  

18. Gin 

18. Gin 

Dacă sărbătoritul preferă să savureze un cocktail răcoritor, îl poți surprinde cu o sticlă de gin cu o poveste specială. Gunpowder Irish Gin este produs într-o distilerie numită The Shed, iar surpriza pe care o oferă consumatorilor este reprezentată de adaosul de crețușcă, cardamon, boabe de ienupăr, semințe de coriandru, anason stelat și semințe de chimen pentru o aromă intensă și puternică. 

Pick-Up

19. Pickup 

Nimic nu se compară cu sunetul oferit de un pickup. Fie că acesta este automat sau manual, experiența audiției unui vinyl este una aparte. Astfel, îi poți dărui sărbătoritului un pickup Project Debut Carbon, unul dintre cele mai renumite pickup-uri încă din anii ‘90. Pickup-ul oferă un sunet foarte clar și plin, fiind o idee de cadou pentru un meloman desăvârșit. 

20. Vinyl  

20. Vinyl  

Dacă sărbătoritul împlinește 50 de ani, este foarte posibil ca, în copilărie, gusturile sale muzicale să fi fost dominate de artiști precum Queen, Pink Floyd, Deep Purple sau The Beatles. Astfel, îți propunem să îi dăruiești un set cu două discuri de vinyl care reunesc câteva dintre cele mai populare piese ale trupei The Beatles.  

21. Carte – Fifty Years of Art 

21. Carte – Fifty Years of Art 

Dacă sărbătoritul este pasionat de artă, cu siguranță că îl vei surprinde cu o carte despre evoluția colecției Hiscox. De-a lungul anilor, Hiscox a construit o colecție impresionantă de obiecte de artă, reunind creațiile a sute de artiști internaționali.  

Servieta cu ustensile pentru gratar

22. Servietă cu ustensile pentru grătar 

Un bărbat ajuns la vârsta de 50 de ani poate prepara carnea pe grătar ca un maestru. Desigur, un maestru are nevoie de instrumente pe măsură. Tocmai de aceea, îi poți dărui sărbătoritului o servietă cu ustensile pentru grătar care îi va putea fi alături pentru pregătirea unor preparate cu adevărat delicioase. Setul conține 18 piese fabricate din oțel inoxidabil.  

Set 10 trabucuri cubaneze

23. Set de 10 trabucuri cubaneze

Trabucurile pot face parte cu ușurință dintr-un ritual. Un bărbat pasionat de trabucuri poate simți diferite note ale acestora, ajungând astfel la un consens în legătură cu băutura potrivită pentru fiecare trabuc. Dacă sărbătoritul este pasionat de trabucuri, îi poți oferi un set cu 10 trabucuri cubaneze, scrumieră, brichetă, cutter și chibrituri.  

Marea carte a vinului – Jens Priewe

24. Carte – Marea carte a vinului  

Vinul poate fi considerat una dintre cele mai complexe băuturi alcoolice. Cu o istorie vastă și nenumărate tipuri de vin, fiecare pahar surprinde cu gusturi diverse, iar Marea carte a vinului vorbește despre aceste băuturi ținând cont de cele mai noi tendințe în vinificație, cum ar fi noile zone viticole și multe alte caracteristici importante cu privire la această băutură.  

Cort

25. Cort  

Vârsta de 50 de ani poate fi un prilej pentru a explora cât mai multe locuri, iar dacă sărbătoritul este pasionat de natură și camping, îi poți dărui un cort ideal pentru călătoriile sale. Cortul este potrivit pentru 2-3 persoane, este rezistent la apă, are protecție solară și poate fi montat cu ușurință.  

Concluzie – Top 25 de Idei de Cadouri Bărbați 50 de ani 

Vârsta de 50 de ani semnifică înțelepciune, răbdare, experiență de viață și multe altele. Tocmai de aceea, bărbații care își serbează cea de-a 50 a zi de naștere merită să fie surprinși cu cadouri pe placul lor, care le vor putea fi alături la diferite activități. 

Sperăm că topul celor 25 de idei de cadouri pentru bărbați de 50 de ani ți-a fost de ajutor pentru a găsi un cadou potrivit pentru următoarea ocazie.