Top 30 de Idei de Cadouri pentru Fete de 14 Ani 

article

Ziua de naștere a unei fete de 14 ani este un prilej pentru a o surprinde pe sărbătorită cu nenumărate cadouri care să îi provoace creativitatea, spiritul de echipă, abilitățile fizice sau chiar să îi ofere învățături valoroase, pe care să le aibă alături pentru tot restul vieții.  

Dacă se apropie ziua unei fete care împlinește 14 ani, îți venim în ajutor cu 30 de idei de cadouri care cu siguranță că o vor surprinde plăcut și îi vor fi de ajutor. 

Vezi și: 30 de Idei de Cadouri Fete de 10 Ani  

Cadouri fete – 14 ani – Jocuri și Arts & Crafts 

1. Set pentru pictură pe numere

1. Set pentru pictură pe numere

Pictura se află printre pasiunile multor fete adolescente și nu numai, iar un canvas destinat picturii pe numere poate avea un rezultat final cu adevărat impresionant. Design-ul înfățișează o pisică în nenumărate nuanțe, care face cunoștință cu un fluture care se așază pe nasul său. Astfel, tabloul va surprinde fiecare spectator.

2. Pălăria vorbitoare – Harry Potter

2. Pălăria vorbitoare – Harry Potter

Dacă sărbătorita este pasionată de Harry Potter, îi poți dărui unul dintre cele mai interesante elemente din cărțile și filmele cu vrăjitori: pălăria vorbitoare. Fiind un personaj foarte important al poveștii, pălăria vorbitoare decide casa potrivită pentru fiecare nou elev al Hogwarts, dintre cele patru opțiuni populare: Cercetași (Gryffindor), Astropufi (Hufflepuff), Viperini (Slytherin) și Ochi de Șoim (Ravenclaw).

3. Dosarul detectivului – Crima din Penthouse

3. Dosarul detectivului – Crima din Penthouse

Un cadou potrivit pentru fetele pasionate de mistere și deslușirea acestora poate fi jocul de societate „Dosarul detectivului”. Ediția „Crima din penthouse” îl vizează pe un tânăr milionar, CEO-ul unei companii, care a fost ucis în timpul unei petreceri private organizată în propriul penthouse. „Dosarul detectivului” îi provoacă pe jucători să acționeze ca niște adevărați detectivi și să se folosească de documentele din anchetă pentru a găsi vinovatul.

Joc de Societate Catan

4. Catan

Catan este unul dintre cele mai populare jocuri de strategie de pe piață, fiind un cadou ideal pentru o fată de 14 ani. Catan îi provoacă pe jucători să construiască cât mai multe așezări și drumuri și să facă negoț cu anumite resurse pentru a putea construi și îmbunătăți calitatea vieții pe insulă cât mai mult.

5. Set pentru desen

5. Set pentru desen

Dacă fata sărbătorită este pasionată de desen, o poți surprinde cu un set deluxe care conține 100 de accesorii ideale pentru a o ajuta pe aceasta să creeze picturi și desene spectaculoase. Setul conține instrumente de toate culorile, printre care creioane, carioci, creioane cerate, cărbuni și acuarele. Mai mult, setul dispune de instrumente de ascuțit și șters, astfel fiind ideal pentru persoanele care își doresc să aibă aproape tot ce este necesar pentru activitățile de arte plastice.

6. Activity

6. Activity

Activity este un joc distractiv și captivant, care îi provoacă pe jucători să își dezvolte spiritul de echipă pentru a câștiga cursa. Jocul este ideal pentru cel mult patru echipe, iar probele vor solicita jucătorii să mimeze, deseneze și să vorbească despre anumite cuvinte, astfel încât echipa lor să ghicească acele cuvinte în limita timpului acordat.

7. Alias

7. Alias

Alias este o altă propunere de joc ideală pentru cei care își doresc să concureze în echipă. Pentru a juca alias, jucătorii sunt nevoiți să se împartă în două echipe și să ghicească cât mai multe cuvinte în timpul acordat. Echipa care ghicește cele mai multe cuvinte va ajunge pe podium. Jocul este captivant și conține peste 3200 de cuvinte care îi vor provoca pe jucători să găsească noi modalități de a explica diferite sintagme.

8. Joc Mafia

8. Joc Mafia

Mafia este un joc foarte popular, iar desfășurarea acestuia poate necesita diferite tipuri de cărți. Jocul „Mafia” conține cărțile necesare pentru a juca unul dintre cele mai populare jocuri de deducție fără a avea nevoie de un pachet de cărți. Jocul este în limba română și conține un carnețel pentru notițe, instrucțiuni, 24 de cartonașe cu personaje, dosare de caz, sfaturi tactice și indicații pentru jocuri avansate.

9. What Do You Meme?

9. What Do You Meme?

„What Do You Meme” a devenit foarte popular în ultimii ani, întrucât și conceptul de „meme” a căpătat amploare atât în rândul tinerilor, cât și pentru adulți. Ediția TikTok a jocului îi provoacă pe jucători să creeze meme-uri cu ajutorul unor imagini populare de pe TikTok și a unor cărți de subtitrare. Combinațiile posibile sunt nenumărate, iar jocul poate stârni hohote de râs cu fiecare ocazie.

Joc cu gura pana la urechi

10. Cu gura până la urechi

Dacă îți dorești să râzi copios la o seară de jocuri, poți opta pentru jocul „Cu gura până la urechi”. Pe parcursul jocului, jucătorii trebuie să tragă un cartonaș și să încerce să rostească fraza de pe acesta. Obstacolul? Piesa bucală care nu le permite să își apropie buzele. Astfel, ghicirea unui cuvânt sau a unei sintagme poate fi cu adevărat provocatoare, iar jocul poate oferi o distracție pe cinste.

Cadouri fete – 14 ani – Cărți

11. Palma – Christos Tsiolkas

11. Palma – Christos Tsiolkas

Cât de mare poate fi ecoul unei palme? La propriu, aproape imposibil de observat. La figurat, însă, Christos Tsiolkas demonstrează că palma dată de un bărbat unui băiat neastâmpărat, la o petrecere dintr-o suburbie din Melbourne poate reverbera în viața fiecăruia dintre participanți. O simplă palmă duce la discuții și dispute aprinse, la întrebări referitoare la familie, dragoste, compromisuri și la propria viață. „Palma” este o analiză captivantă a familiei secolului XXI, a devotamentului și a fericirii, a compromisului și a adevărului.

12. Fulgi de iubire – John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle

12. Fulgi de iubire – John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle

Trei dintre cei mai cunoscuți autori internaționali de literatură pentru adolescenți și-au unit forțele pentru a crea trei povești romantice care se desfășoară în preajma Crăciunului și au în comun o furtună de zăpadă, 14 majorete, un restaurant Waffle House și un băiat învelit în folie de aluminiu. Pe parcursul celor trei povești de dragoste, iubirea plutește printre fulgi de zăpadă, cadouri de Crăciun și ornamente festive.

13. Fetele din castel – Dodie Smith

13. Fetele din castel – Dodie Smith

Îi poți oferi sărbătoritei o carte despre care J. K. Rowling spune că „are unul dintre cei mai carismatici naratori pe care i-a întâlnit vreodată”. Viața în castel poate părea palpitantă, însă pentru Cassandra Mortmain nu este deloc așa. Fiind într-o situație financiară precară din cauza unui „blocaj scriitoricesc” al tatălui celor două fete, Cassandra și Rose, familia trece printr-o aventură în urma unei dorințe puse de Rose, sora mai mare a Cassandrei.

14. Pachet Harry Potter

14. Pachet Harry Potter

Harry Potter este un vrăjitor cu o poveste de viață tumultoasă. Aventura tânărului nu se oprește atunci când ia Expresul Hogwarts de pe peronul 9¾ , pentru a ajunge la Hogwarts, Școala de magie, farmece și vrăjitori. Mai mult, întâmplările neașteptate se înmulțesc la sosirea lui Harry la Hogwarts, iar lupta sa cu „Cel-al-cărui-nume-nu-trebuie-rostit” îl ajută să devină unul dintre cei mai puternici vrăjitori ai tuturor timpurilor.

15. 14 conversații până la 14 ani – Michelle Icard

15. 14 conversații până la 14 ani – Michelle Icard

Care sunt cele 14 conversații pe care ar trebui să le ai până la 14 ani? Ce subiecte și discuții te pot forma ca adolescent și viitor adult? Michelle Icard vine în ajutorul tinerilor adolescenți și al părinților acestora cu un ghid foarte util în lumea complicată a comunicării moderne. Cu zeci de scenarii de discuții, cartea îi poate uni pe părinți și pe copiii acestora într-un mod surprinzător și durabil.

16. Ce se întâmplă cu mine? - Susan Meredith

16. Ce se întâmplă cu mine? – Susan Meredith

„De ce sunt indispusă?,” „De ce îmi apar coșuri?” sau „Când și de ce voi avea nevoie de sutien?” sunt doar câteva dintre întrebările pe care le are o fată ajunsă la vârsta adolescenței și, implicit, în perioada pubertății. Schimbările prin care trec tinerii în perioada adolescenței sunt nenumărate și pot fi considerate cu ușurință schimbări majore, de referință. „Ce se întâmplă cu mine?” vine în ajutorul adolescentelor cu diferite sfaturi care le vor pregăti pentru viața de adult.

Cadouri fete – 14 ani – Îngrijire personală & fashion

17. Set de pensule

Dacă sărbătorita este deja pasionată de machiaj sau își dorește să descopere diferite tehnici din această sferă, îi poți oferi un set cu 12 pensule pentru machiaj. Setul conține pensule pentru ten (iluminator, fond de ten, pudră, contur, blush etc.), ochi (anticearcăn, blending, fard etc.) și buze, iar design-ul pensulelor le face foarte ușor de folosit și de curățat, astfel contribuind la realizarea unor machiaje spectaculoase.

18. Paletă de farduri

18. Paletă de farduri

Fie că este discret sau intens, un machiaj poate conține diferite nuanțe aplicate pe pleoape, pentru a oferi un aspect special și strălucitor și pentru a completa o anumită ținută. Paleta de farduri de la Make Up Revolution conține 18 nuanțe în tonuri de roz, cărămiziu, bej și maro, ideale pentru a crea machiaje relativ discrete, potrivite pentru fetele adolescente.

19. Paletă de farduri Revolution Pet Shop

19. Paletă de farduri Revolution Pet Shop

Dacă îți dorești să îi oferi sărbătoritei o trusă de machiaj într-o formă jucăușă, poți opta pentru paleta de farduri Make Up Revolution Pet Shop. Aceasta conține opt nuanțe, cum ar fi roz, violet, negru, cărămiziu, bej și coral, iar paleta are o formă ingenioasă, înfățișând un iepuraș. Astfel, produsul poate fi un cadou ideal pentru o fată de 14 ani.

20. Set de trei brățări - Harry Potter – Slytherin

20. Set de trei brățări – Harry Potter – Slytherin

Ne întoarcem în universul Harry Potter cu o sugestie de cadou elegantă, care cu siguranță că o va surprinde plăcut pe orice sărbătorită pasionată de povestea cu vrăjitori scrisă de J. K. Rowling. Setul cu trei brățări Harry Potter are specificul casei Viperinilor (Slytherin), având o brățară cu pietre verzi, o brățară gravată cu denumirea casei și o brățară gravată cu principalele trăsături ale casei Slytherin (Cunning, Ambition, Pride, Determination).

21. Apă de toaletă Moschino Funny

21. Apă de toaletă Moschino Funny

Fiecare fată de 14 ani începe să fie pasionată de parfumuri și să își dorească să descopere și să le testeze pe cât mai multe dintre ele. Ținând cont că 14 ani este încă o vârstă fragedă, îți venim în ajutor cu patru propuneri de ape de toaletă. Prima este Moschino Funny, care are note de vârf de portocale, coacăze și piper. Notele de mijloc surprind cu arome florale de iasomie, ceai, violetă și bujor, iar notele de bază unesc tente de cedru, mosc, ambră și mușchi.

22. Apă de toaletă - Dolce & Gabbana Light Blue

22. Apă de toaletă – Dolce & Gabbana Light Blue

Dolce & Gabbana Light Blue este unul dintre cele mai potrivite parfumuri pentru vacanțe, notele acestuia trimițând gândul exact la străzile Italiei sau ale Franței. Parfumul face parte din categoria olfactivă floral-fructată și își deschide buchetul cu note de vârf de lămâie, măr și clopoțel. Notele de mijloc susțin buchetul cu iasomie, trandafir și bambus, iar notele de bază, cele mai persistente, adaugă arome de mosc, chihlimbar și cedru.

23. Apă de toaletă Moschino Toy 2 Bubble Gum

23. Apă de toaletă Moschino Toy 2 Bubble Gum

Moschino Toy 2 Bubble Gum este ideal pentru fetele jucăușe, care optează pentru ținute colorate în nuanțe vibrante. Notele de vârf ale parfumului surprind cu tente fructate, precum portocală amăruie, lămâie și fructe confiate. Notele de mijloc sunt cu adevărat inedite, menținând buchetul cu tente de bubble gum, trandafir bulgăresc, diferite fructe și ghimbir. Notele de bază sunt pe cât de clasice, pe atât de speciale, conținând cedru, mosc și ambroxan.

24. Apă de toaletă Moschino Pink Bouquet

24. Apă de toaletă Moschino Pink Bouquet

Moschino Pink Bouquet este definiția perfectă a unui parfum dulce, fructat și floral. Notele de vârf deschid buchetul cu zmeură, ananas și bergamotă, fiind urmate de note de mijloc de bujor, lăcrămioare, violetă și iasomie. Notele de bază sunt de piersică, licheni, mosc și, nu în ultimul rând, turtă dulce. Parfumul este ideal pentru fetele cochete, energice, care totuși își doresc un parfum dulce și relativ puternic.

Cadouri fete – 14 ani – Sport

Dacă sărbătorita este pasionată de sport, așa cum se întâmplă în cazul multor fete de 14 ani, îți venim în ajutor cu șase propuneri care cu siguranță că o vor ajuta în timpul antrenamentelor.

25. Sticlă de apă gradată pentru sport

25. Sticlă de apă gradată pentru sport

O fată activă are nevoie de hidratare constantă, iar sticla de apă este mereu alături de ea la antrenamente. Tocmai de aceea, îți recomandăm să îi dăruiești o sticlă cu o capacitate de 2L, ideală pentru sport, fitness și antrenamente. Sticla este gradată și are o husă inclusă care o face foarte ușor de transportat.

26. Pantofi sport Nike

26. Pantofi sport Nike

Pantofii sport sunt indispensabili pentru fetele active, iar dacă sărbătorita este pur și simplu pasionată de fitness și nu practică un alt sport de performanță care necesită echipament special, poți opta pentru o pereche de pantofi sport universali, ideali pentru sala de antrenamente. Pantofii Nike sunt foarte renumiți pentru calitatea crescută a materialelor și pentru design-urile pe cât de simple, pe atât de speciale și de efect.

27. Geantă sport Nike

27. Geantă sport Nike

Geanta sport nu trebuie să lipsească din garderoba unei fete active, care are antrenamente constante. Îți recomandăm să îi dăruiești fetei o geantă Nike Gym Club compartimentată eficient. Geanta este foarte încăpătoare și are un design simplu, negru, cu logo-ul Nike. Geanta este compartimentată foarte atent, având inclusiv un buzunar special pentru încălțări.

28. Colanți Nike

28. Colanți Nike

O idee potrivită de cadou pentru o fată activă poate fi reprezentată de o pereche de colanți Nike cu un model discret și simplu. Colanții sunt ideali atât pentru antrenamentele de fitness, cât și pentru practicarea altor sporturi, iar materialul acestora îi face foarte ușor de curățat și de purtat.

29. Bustieră Nike

Bustiera este un alt element necesar pentru o fată care practică un anumit sport. Astfel, sportiva va avea parte de susținere și un nivel ridicat de confort. Bustiera Nike are un suport mediu, este fabricată din poliester și elastan și este ideală pentru nenumărate tipuri de antrenamente.

30. Minge de volei

30. Minge de volei

Dacă tânăra sărbătorită este pasionată de volei, îi poți dărui o minge care să îi fie alături pentru nenumărate antrenamente și meciuri. Mingile de volei fabricate de Mikasa sunt printre cele mai populare de pe piață, fiind folosite inclusiv în cadrul campionatelor de calibru. Materialele de calitate din care este fabricată mingea o fac foarte ușor de controlat, iar materialul exterior nu afectează pielea palmelor și a antebrațelor atunci când acestea lovesc mingea cu putere.

Concluzie – Top 30 de Idei de Cadouri pentru Fete de 14 Ani

Deși uneori poate părea complicat să găsești un cadou potrivit pentru o fată care împlinește 14 ani, poate fi cu mult mai ușor atunci când cunoști câteva mici detalii despre aceasta.

Sperăm că topul celor 30 de idei de cadouri pentru fete de 14 ani te-a ajutat să găsești o opțiune potrivită pentru următoarea ocazie specială.