Top Idei de Cadouri pentru Profesori 

article

Profesorii sunt cei fără de care nu ar exista alte meserii în lume. Răbdători din fire, mereu dedicați și ancorați în realitate, profesorii își îndrumă învățăceii spre a atinge noi vârfuri cu fiecare ocazie. Profesorilor li se datorează o bună parte a educației, personalității și principiilor fiecărui om. Tocmai de aceea, dascălii merită să fie surprinși cu cadouri care să le rămână în suflet peste ani.  

Așadar, haide să discutăm despre 25 de idei de cadouri pentru profesori. 

Vezi și: 25 de Idei de Cadouri pentru Bărbați 50 de Ani 

1. Set de căni și farfurii pentru ceai 

1. Set de căni și farfurii pentru ceai 

entru mulți oameni, ceaiul poate fi parte a unui adevărat ritual de relaxare. În funcție de cultură, ceaiul se consumă diferit, în diferite momente ale zilei, iar plantele folosite pot depinde și ele de zona în care te afli.  

Un cadou potrivit pentru un profesor poate fi un set cu căni de ceai cu farfurii realizate în stil turcesc. Produsele sunt realizate din sticlă, iar setul conține șase căni, respectiv șase farfurii. 

2. Set cu ceainic și căni din ceramică 

2. Set cu ceainic și căni din ceramică 

Dacă preferi să îți ajuți profesorul să „călătorească” pe meleaguri asiatice, poți opta pentru un set cu ceainic și căni din ceramică. Setul poate fi considerat o capodoperă asiatică, iar materialul ceramic din care este construit permite ceaiului să își păstreze temperatura și aromele autentice pentru o perioadă îndelungată.  

Set de birou

3. Set de birou 

Profesorii sunt mereu pe fugă, iar meseria le dictează să aibă mereu la îndemână o agendă și obiecte de scris. Tocmai de aceea, îi poți dărui profesorului un set cu o agendă din piele, un pix Parker Royal și un parfum de cameră cu note de iasomie și smochin. Astfel, profesorul va avea oportunitatea de a se relaxa în timpul lucrului, datorită parfumului îmbietor al bețișoarelor.   

4. GiftSet 

4. GiftSet 

Dacă profesorul tău este adeptul instrumentelor și dispozitivelor moderne, poți opta pentru un set cadou cu pix și stilou din oțel și o agendă smart wireless. Agenda are un încărcător wireless incorporat care are o putere de 1000 mA și poate fi conectat la orice încărcător cu ajutorul cablului inclus. Setul este ambalat într-o cutie kraft cadou.   

5. Stilou personalizat Parker

5. Stilou personalizat Parker  

Stilourile Parker sunt printre cele mai populare instrumente de scris, având o istorie care se întinde pe mai mult de 150 de ani. Astfel, un stilou Parker poate fi un cadou pe cât de clasic, pe atât de special, iar personalizarea prin gravură cu laser va oferi un plus de semnificație instrumentului. Astfel, profesorul își va putea aminti de tine de fiecare dată când va folosi stiloul.  

6. Tablou cu licheni stabilizați 

6. Tablou cu licheni stabilizați 

Pe lângă aspectul plăcut pe care îl au, lichenii au nenumărate beneficii, cum ar fi atragerea impurităților din încăpere și menținerea unei umidități moderate. De asemenea, un tablou cu licheni stabilizați așezați în forma Copacului vieții poate surprinde plăcut un profesor care cunoaște simbolistica acestui arbore.  

7. Kit de creștere - Bonsai 

7. Kit de creștere – Bonsai 

Îți poți provoca profesorul să îngrijească un arbore cu ajutorul unui kit pentru creșterea plantelor de tip Bonsai. Fiind plante foarte speciale, cu un aspect uimitor și relativ ușor de îngrijit, arborii Bonsai pot deveni parte a decorului din casă. Kit-ul conține un pachet de semințe, două pahare de turbă, trei pachete de turbă, un pulverizator și manual cu instrucțiuni.  

8. Tablou cu bufniță 

8. Tablou cu bufniță 

Bufnița este unul dintre cele mai populare simboluri ale înțelepciunii, iar un tablou având în centrul atenției o bufniță este ideal pentru un profesor care și-a demonstrat nivelul crescut de răbdare și înțelepciune de-a lungul anilor. Tabloul este realizat în fir continuu de sârmă de 1 mm, iar contrastul dintre fundalul negru și sârma din bronz face creația cu adevărat specială.  

9. Broșă 

9. Broșă 

Funda este simbolul feminității, al dăruirii și al împărtășirii, iar o profesoară dedicată cu siguranță că va fi surprinsă plăcut să primească o broșă elegantă, în formă de fundă. Realizată din aliaj hipoalergenic pentru bijuterii și placată cu aur alb, broșa are un design simplu și de efect și poate fi purtată la diferite obiecte de îmbrăcăminte.  

10. Set pentru servirea brânzeturilor 

10. Set pentru servirea brânzeturilor 

Servirea brânzeturilor poate fi considerată o artă. În funcție de tipul de brânză și originile sale, aceasta poate fi consumată cu diferite fructe sau oleaginoase. Mai mult, brânzei îi pot fi asociate diferite tipuri de vin, ceea ce face întregul proces foarte elegant. Pentru a menține eleganța degustării de brânzeturi, îi poți dărui profesorului un set pentru servirea acestora, care conține un platou din bambus, farfurie compartimentată, cuțite pentru servire, recipiente pentru sosuri și tirbușon.    

11. Cutie cadou 

11. Cutie cadou 

Anumite momente speciale din viață merită sărbătorite alături de produse de calitate. Tocmai de aceea, îi poți dărui profesorului sau profesoarei o cutie cadou care îi va oferi momente de relaxare și arome absolut irezistibile. Cutia cadou conține prosecco, panettone, cafea, praline, ceas metalic, accesorii pentru brânzeturi, parfum de cameră, tapas, terină și o cutie cadou cu mâner.   

12. Set cadou Matcha 

12. Set cadou Matcha 

Matcha este un ceai cu origini asiatice care surprinde prin nuanța aprinsă de verde, aroma puternică și beneficiile asupra organismului. La fel ca în cazul multor alte preparate asiatice, prepararea ceaiului Matcha este un proces meticulos, care necesită instrumente speciale. Dacă profesorul este pasionat de ceaiuri, îi poți oferi un set cadou care conține ceai Matcha, bol din porțelan, lingură de bambus și măturică de bambus. 

13. Ficus Bonsai Ginseng 

13. Ficus Bonsai Ginseng 

Așa cum am menționat anterior, Bonsai-ul este un arbore foarte special, cu un aspect plăcut și relativ ușor de îngrijit. Deși menținerea sănătății acestuia poate necesita mai multe procese, rezultatul final este, cu siguranță, mulțumitor. Dacă îți dorești să îi dăruiești profesorului o plantă în ghiveci, poți opta pentru un Ficus Bonsai Ginseng în vas ceramic.   

14. Espressor Moka 

14. Espressor Moka 

Cafeaua Moka este renumită datorită aparatului cu care este preparată. Espressor-ul Moka este realizat special pentru aragaz, oferind o cafea cu un gust puternic, intens și aromat. Dacă profesorul apreciază cafeaua, îi poți oferi un espressor Moka realizat de compania care a pus bazele acestui dispozitiv.  

15. Bomboane de ciocolată 

15. Bomboane de ciocolată 

Oferă-i dascălului tău momente dulci cu ajutorul unei cutii cu bomboane din ciocolată cu diferite arome. Ideale pentru a fi savurate alături de cafea sau ceai, bomboanele surprind cu arome puternice de ciocolată cu lapte, cacao, ciocolată neagră, pastă de alune, caramel și iaurt.    

16. Set de ceai 

16. Set de ceai 

Poți face unul dintre cele mai aromate cadouri cu ajutorul unui set Classic Collection. Profesorul va avea ocazia să deguste diferite ceaiuri, recomandate în anumite momente ale zilei. Setul Classic Collection conține ceai negru English Breakfast, ceai verde cu iasomie și ceai negru Earl Grey. Mai mult, setul este prevăzut și cu un infuzor.    

17. Kit pentru relaxare – Zen Garden 

17. Kit pentru relaxare – Zen Garden 

Profesorii au nevoie de relaxare, date fiind nenumăratele ore în care se dedică elevilor și viitorului acestora. Tocmai de aceea, îl poți surprinde pe un profesor cu un kit de relaxare format dintr-o mini-grădină zen. Grădinile zen au luat ființă pe meleagurile japoneze, iar semnificația lor este foarte puternică, mai ales în cultura asiatică. Kit-ul conține nisip, trei pietre și o greblă. 

18. Brățară 

18. Brățară 

Îți poți arăta respectul etern față de o profesoară cu ajutorul unei brățări tip Tennis accesorizată cu simbolul infinitului. Brățara este realizată din argint 925, este ajustabilă și are un sistem de închidere format dintr-o bilă de argint cu interior din silicon. Semnul infinitului are pietre din zirconiu, astfel oferind un plus de strălucire brățării.  

19. Joc de șah din sticlă 

19. Joc de șah din sticlă 

Șahul este numit și „sportul minții”, întrucât provoacă jucătorii să construiască strategii complexe, care să ducă la un singur rezultat – Șah mat (mat). Îi poți dărui profesorului un joc de șah cu tablă și piese fabricate din sticlă. Acesta va surprinde cu eleganța sa, iar jocurile de șah vor fi cu mult mai captivante.  

20. Jurnal vintage 

20. Jurnal vintage 

Stilul vintage poate surprinde plăcut mulți profesori, iar un jurnal din piele naturală poate fi o alegere perfectă pentru ocaziile speciale. Jurnalul are un design clasic, elegant, iar foile cu aspect vintage și sistemul de închidere îl fac cu adevărat inedit. Jurnalul are 320 de pagini, bloc detașabil și este împachetat într-o cutie cadou care menține stilul produsului.   

21. Carte - Mulțumesc, domnule profesor! 

21. Carte – Mulțumesc, domnule profesor! 

În „Mulțumesc, domnule profesor!”, Patricia Polacco își spune povestea din copilărie. Autoarea a suferit de dislexie, iar această problemă este transmisă prin intermediul personajului principal al cărții, Trisha. Viața Trishei este schimbate radical în momentul în care un nou profesor începe să o ajute să își depășească fricile. „Mulțumesc, domnule profesor!” este un omagiu adus tuturor profesorilor care schimbă în bine și marchează viața elevilor acestora. 

22. Ceas de perete 

22. Ceas de perete 

În multe cazuri, profesorii urmează un stil clasic, elegant, conservator. Tocmai de aceea, un cadou potrivit pentru un profesor poate fi un ceas de perete cu un design simplu, în stil vintage. Ceasul este fabricat în Spania și are un aspect asemănător unei busole, fapt care îl face ideal pentru a surprinde un profesor de geografie.  

23. Tablou personalizat  

23. Tablou personalizat  

Poți crea o amintire memorabilă pentru un profesor cu ajutorul unui tablou personalizat cu licheni stabilizați. Tabloul are diametrul de 18 cm și poate fi personalizat cu un mesaj gândit chiar de tine. Mai mult, detaliul cu adevărat inedit este reprezentat de inimile de la rădăcinile copacului de pe tablou, unde poți adăuga numele elevilor.  

24. Set stilou vintage 

24. Set stilou vintage 

Un cadou potrivit pentru un profesor de română sau de limbi străine poate fi reprezentat de un stilou vintage, care le va putea provoca simțul creativ și capacitățile de caligrafie. Stiloul este prevăzut cu o pană de gâscă, iar setul mai conține un suport pentru birou, o călimară și cinci penițe extra cu dimensiuni diferite.  

25. Veioză din sare 

25. Veioză din sare 

Lămpile cu sare de Himalaya sunt foarte benefice pentru organism, întrucât emană substanțe care sunt recomandate pentru diferite afecțiuni alergice și astmatice. Sarea este încălzită de filamentul becului, iar lampa emană aerosoli salini care pot purifica aerul. Poți alege să surprinzi un profesor cu ajutorul unei lămpi cu sare de Himalaya pentru a-i oferi nenumărate momente de relaxare.    

Concluzie – Idei de cadouri – profesori 

Foarte dedicați și răbdători din fire, profesorii formează minți agere și educă viitorii adulți. Tocmai de aceea, profesorii merită să fie surprinși cu cadouri ingenioase și surprize încărcate de simbolistică.  

Sperăm că lista noastră îți va fi de ajutor pentru a găsi cadouri potrivite pentru profesori.