Top 30 de Idei de Cadouri pentru Copii 2 ani 

article

Copiii ajunși la vârsta de 2 ani sunt în plină și continuă dezvoltare, atât în ceea ce privește aspectul fizic, cât și psihic. Primii ani de viață sunt critici pentru fiecare copil. În timpul acestei perioade, acesta trebuie să aibă timp de joacă din plin, însă să poată beneficia de activități de joacă educative, care să îl ajute să învețe cât mai mult despre el, oamenii din jur și mediul înconjurător.  

Poate părea foarte ușor să găsești un cadou potrivit pentru un micuț de 2 ani și acest lucru nu este prea departe de adevăr. Cu toate acestea, deși ai nenumărate opțiuni la dispoziție, trebuie să fii atent la câteva aspecte-cheie în ceea ce privește produsele pentru copii, cum ar fi materialul, utilitatea, mărimea și multe altele.  

Așadar, haide să vorbim despre 30 de idei de cadouri pentru copii de 2 ani.  

Vezi și: 25 Cadouri pentru Copii de 3 Ani 

Idei de cadouri copii 2 ani – Exterior 

1. Balansoar 

1. Balansoar 

Așa cum spuneam anterior, copilul trebuie să aibă parte de distracție. Tocmai de aceea, îi poți oferi celui mic un balansoar care îi va putea completa colecția de jocuri din curte. Balansoarul are 2 locuri și este foarte robust. Pentru un plus de siguranță, balansoarul se poate monta pe pardoseală cu ajutorul unui sistem de prindere cu 4 șuruburi. De asemenea, produsul este prevăzut cu mânere de susținere.  

2. Centură de înot 

2. Centură de înot 

Aflându-ne încă în sezonul cald, îți recomandăm să îi dăruiești copilului sărbătorit o centură de înot ideală pentru zilele la mare sau la piscină. Spre deosebire de alți colaci gonflabili, această centură nu este gonflabilă, ceea ce o face cu mult mai sigură, neexistând posibilitatea de a pierde aer. Centura este ideală pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani.  

3. Pistol pentru baloane de săpun 

3. Pistol pentru baloane de săpun 

Există o distracție mai mare decât o multitudine de baloane din săpun? Un pistol de săpun poate fi ideal pentru momentele petrecute în aer liber, iar copiii cu siguranță că vor fi foarte amuzați de această mașinărie. Cu toate acestea, părinții vor trebui să fie atenți să nu le ofere copiilor prea mici pistolul pentru baloane, ci să fie ei cei care îl controlează cu precauție, astfel încât distracția să țină la nesfârșit.  

4. Cort de plajă cu piscină 

4. Cort de plajă cu piscină 

Zilele toride la mare pot fi obositoare, atât pentru adulți, cât și pentru cei mici, iar unul dintre principalii factori ai oboselii de la plaja este reprezentat de soare. Tocmai de aceea, îl poți surprinde pe cel mic cu un cort cu piscină special conceput pentru plajă. Cortul îl va păzi pe copil de soare, iar piscina îi va oferi nenumărate momente de distracție. 

5. Set de jucării pentru plajă 

5. Set de jucării pentru plajă 

Zilele la plajă le oferă copiilor diferite ocazii de a crea artă din nisip, însă pentru a reuși să construiască cele mai frumoase castele, ei au nevoie și de câteva unelte care să îi ajute să modeleze nisipul după cum își doresc. Așadar, poți opta pentru un cadou format dintr-un set de jucării pentru plajă și nisip. Setul conține găleată, lopățică, 5 forme și capac pentru găleată, toate instrumentele fiind fabricate din silicon.  

6. Tobogan 

6. Tobogan 

Dacă cel mic are posibilitatea de a se juca în curte, îi poți dărui un tobogan care cu siguranță că îi va oferi nenumărate amintiri memorabile petrecute alături de părinți sau bunici. Toboganul face parte din copilăria fiecărei persoane și oferă doza exactă de adrenalină de care un copil are nevoie pentru a se distra la maxim.  Toboganul este stabil și robust, se poate monta ușor și poate fi depozitat în diferite locuri înguste, întrucât este pliabil.

7. Piscină gonflabilă

7. Piscină gonflabilă 

Îți dorești să îi oferi copilului un mijloc de a se distra și a se răcori pe timp de vară? Poți opta pentru o piscină gonflabilă care dispune de diferite activități cu adevărat captivante. Piscina este destul de spațioasă pentru cel mic și este prevăzută cu un mic tobogan ideal pentru a adăuga un plus de distracție unei zile toride.  

8. Leagăn

8. Leagăn 

Tuturor copiilor le place să se dea în leagăn, întrucât aceasta este o activitate antrenantă, ideală pentru timpul petrecut afară, în parc. Pentru a-i oferi celui mic momente memorabile inclusiv acasă, îi poți dărui un legăn ideal pentru a fi montat în curte și pentru a deveni parte din rutina zilnică a copilului. Leagănul are un cadru metalic, ceea ce îl face foarte rezistent. Mai mult, acesta poate fi montat cu ușurință și se pliază eficient, pentru a fi depozitat atent pe timpul sezonului rece.  

9. Căsuță pentru copii

9. Căsuță pentru copii 

Îl poți provoca pe cel mic să te invite chiar în căminul său, cu ajutorul unei căsuțe pentru copii ideală pentru a fi parte a nenumărate povești și jocuri captivante. Căsuța este prevăzută, de asemenea, cu o masă exterioară și un scaun de tip taburet, astfel oferind diferite opțiuni prin care copilul se poate juca atât în interiorul său, cât și în exterior.  

10. Mașinuță pentru copii

10. Mașinuță pentru copii 

Plimbările pot fi mai distractive alături de o mașinuță cochetă, care îl poate ajuta pe cel mic să se deplaseze mai rapid, fără a depune prea mult efort. Mașinuța poate fi controlată de părinți, iar design-ul jucăuș o face ideală pentru copii dornici de joacă. Volanul cu diferite butoane poate acționa drept o jucărie senzorială care îl va ține pe copil ocupat pe toată perioada plimbării. Mai mult, mașinuța este prevăzută cu un parasolar, astfel încât cel mic sa nu fie afectat de soare.  

Idei de cadouri copii 2 ani – Jocuri 

11. Mașină de învățare cu cititor de carduri

11. Mașină de învățare cu cititor de carduri 

Este surprinzător cât de ușor poți să îl ajuți pe cel mic să învețe o limbă străină încă din primii ani de viață. Cu ajutorul unei jucării educative sub forma unei mașini de învățare cu cititor de carduri, copilul va putea să învețe nenumărate cuvinte în limba engleză, iar ilustrațiile atent concepute îl vor ajuta să rețină cuvintele după câteva repetări.  

12. Puzzle labirint din lemn 

12. Puzzle labirint din lemn 

Pe cât de mare este sistemul solar din care face parte și planeta noastră, pe atât de ușor poate fi pentru copii să învețe mai multe despre celelalte planete și stele care ne înconjoară. Labirintul educativ îi oferă celui mic o experiență cu adevărat inedită, prin intermediul căreia acesta va avea ocazia să descopere corpurile din jurul Pământului într-un mod distractiv și captivant. 

13. Joc interactiv Montessori 

13. Joc interactiv Montessori 

Experiențele senzoriale sunt foarte importante pentru cei mici, întrucât pot fi de ajutor în evoluția lor și dezvoltarea abilităților de bază. Un joc interactiv poate fi modalitatea ideală de a-l provoca pe copil să se descurce în anumite situații simple, dar care pot contribui semnificativ la dezvoltarea sa armonioasă. Jocul conține 14 activități, cum ar fi șireturi, nasturi diferite sisteme de prindere și fermoare.  

14. Placă senzorială 

14. Placă senzorială 

Un alt joc interactiv potrivit pentru cei mici ia forma unei plăci din lemn cu 17 activități ideale pentru formarea micuților isteți și îndemânatici. Jocul este robust, sigur și ușor de transportat, fiind ideal pentru a fi luat inclusiv în călătorii. Placa este prevăzută cu aproximativ 17 activități, inclusiv șireturi, fermoare, șuruburi și diferite tipuri de încuietori.  

15. Set cu 6 puzzle-uri pentru copii 

15. Set cu 6 puzzle-uri pentru copii 

Copiii pot fi captivați de nenumărate imagini, iar asamblarea acestora poate reprezenta o activitate antrenantă, care le va dezvolta simțul practic. Tocmai de aceea, îi poți dărui celui mic un set cu 6 puzzle-uri care au imagini frumos conturate, cu animale, pești sau chiar un autoturism. Fiecare puzzle are 9 piese, astfel fiind foarte ușor de asamblat chiar și de copiii de 2 ani.  

16. Joc educativ - Emoții și acțiuni 

16. Joc educativ – Emoții și acțiuni 

Cum își pot da seama copiii când o persoană din jur este tristă, supărată, nervoasă sau speriată? Acest lucru nu putea fi mai ușor, întrucât Headu a creat un joc educativ care vorbește pe înțelesul celor mici despre diferite emoții și acțiuni comune. Mai mult, copilul va putea crea fețe amuzante cu ajutorul unor carduri cu diferite expresii, iar distracția va fi pe măsură.  

17. Jucărie educativă cu forme geometrice 

17. Jucărie educativă cu forme geometrice 

Joaca celor mici îi poate surprinde pe adulți cu jucării la care nici nu s-ar fi gândit, iar anumite elemente care par simple și monotone pentru noi îi pot captiva pe copii în mod surprinzător. Dacă sărbătoritul este pasionat de cuburi din lemn, îi poți dărui o jucărie educativă care îl va provoca să ordoneze diferite forme geometrice pe suporturile speciale.  

18. Jucărie cu activități senzoriale 

18. Jucărie cu activități senzoriale 

Un alt cadou ideal pentru călătorii și plimbări este o jucărie interactivă sub forma unei cărți din material textil, care îl va surprinde pe copil cu nenumărate activități senzoriale ideale pentru a-și dezvolta abilitățile practice și gândirea critică. Cartea are 8 pagini care conțin diferite tipuri de experiențe senzoriale ideale pentru un copil care începe să descopere tot ceea ce îl înconjoară.  

19. Turn multicolor din lemn 

19. Turn multicolor din lemn 

Jocurile cu forme din lemn îl pot provoca pe un copil să își dezvolte simțul de observație, întrucât acestea trebuie așezate într-o anumită ordine pentru a căpăta forma perfectă. Jucăria educativă sub forma unui turn multicolor conține 7 discuri și o bilă, toate fabricate din lemn și așezate pe un suport cu o tijă în centru.  

20. Tablă multifuncțională 

20. Tablă multifuncțională 

Oferă-i celui mic oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile artistice prin intermediul unei table multifuncțională cu 2 fețe. Tabla este fabricată din lemn și dispune de 2 suprafețe, una magnetică, ideală pentru desenele cu carioca și una pentru utilizarea cretei. Mai mult, tabla este prevăzută cu un suport unde copilul va putea să depoziteze diferite instrumente necesare pentru a desena sau scrie pe cele 2 suprafețe.  

21. Joc de sortare, asociere și clasificare 

21. Joc de sortare, asociere și clasificare 

Nimic nu îl poate opri pe un copil de 2 ani din a învăța cât mai multe lucruri noi care îl vor ajuta în viitor. Tocmai de aceea, îl poți ajuta în procesul său de învățare dăruindu-i un joc educativ de sortare, asociere și clasificare. Jocul este fabricat din lemn și îl provoacă pe copil să sorteze diferite figurine în funcție de câteva tăblițe folosite drept model.  

Idei de cadouri copii 2 ani – Cărți 

22. Răspundel Istețel - Rutina zilnică 

22. Răspundel Istețel – Rutina zilnică 

Iulia și Ionuț îi invită pe ceilalți copii să petreacă o zi alături de ei și cei doi prieteni de nădejde, cățelul Max și pisica Mina. Cartea interactivă îi va ajuta pe cei mici să descopere câteva dintre activitățile pe care cu toții suntem nevoiți să le facem zilnic. Povestea celor doi frați îi va ajuta pe ceilalți copii să înțeleagă cât de importante sunt mesele programate, igiena dinților, orele de odihnă și cele de joacă.  

23. Răspundel Istețel - Animale domestice 

23. Răspundel Istețel – Animale domestice 

Animalele domestice sunt printre primele animale pe care un copil are ocazia să le vadă. Blânde și obișnuite cu prezența oamenilor în jurul lor, acestea îi pot înduioșa pe cai mici și le pot deveni prieteni foarte buni în anumite cazuri. Răspundel Istețel vine în ajutorul copiilor cu o carte interactivă care îi va provoca să descopere toate animalele domestice. 

24. Ascultați, copii, oare cine poate fi? - Animale din pădure 

24. Ascultați, copii, oare cine poate fi? – Animale din pădure 

Ascultați, copii, oare cine poate fi? Sunt chiar animalele din pădure: veverița care chicotește, căprioara care strigă „maa” și bufnița al cărei strigăte „hu hu” răsună în fiecare noapte din copaci. Cartea realizată de editura Litera conține diferite sunete și bucăți de material textil care imită blana sau penajul celor mai cunoscute animale pe care le poți întâlni într-o pădure. 

25. Prima mea bibliotecă ilustrată 

25. Prima mea bibliotecă ilustrată 

Dăruiește-i celui mic prima sa bibliotecă ilustrată cu 8 povești din universul Disney. În setul cu 8 cărți ilustrate, copilul va găsi istorioare amuzante, cum ar fi „La drum cu Mickey”, „Vânătoarea de ouă” sau „Invitație la spectacol”. Poveștile le au în centru pe câteva dintre cele mai renumite personaje Disney, inclusiv Mickey Mouse, Winnie the Pooh, Bambi, Bocănilă, Simba, pisicile aristocrate și mulți alții.  

26. Găsește-mă! - Animale uimitoare 

26. Găsește-mă! – Animale uimitoare 

„Găsește-mă! Animale uimitoare” este o carte care unește 200 de animale din 7 medii diferite de viață, inclusiv junglă, munte, fermă sau mediul sub-acvatic. De asemenea, cele 200 de animale desenate atent sunt însoțite de sunete reale emise de acestea, astfel încât cel mic să poată învăța ce sunete scoate fiecare animal, indiferent de rasă sau mediul în care trăiește.  

27. Povești de noapte bună 

27. Povești de noapte bună 

„Citește-mi o poveste” este o formulare pe care mulți părinți o aud odată cu primele cuvinte ale puilor acestora. Poveștile de seară sunt cele mai frumoase și pot construi amintiri inedite alături de părinți. Cartea „Povești de noapte bună” reunește povești minunate din literatura universală și românească. Printre povești se numără inclusiv „Hansel și Gretel”, „Capra cu trei iezi”, „Degețica”, „Muzicanții din Bremen”, „Rapunzel” și multe altele.  

28. Ce animale trăiesc la fermă?  

28. Ce animale trăiesc la fermă?  

Care sunt animalele care trăiesc la fermă? Cum se aud copitele calului și ce sunete scoate cocoșul în fiecare dimineață? Cartea realizată de editura Prut le vine în ajutor celor mici cu descrierea animalelor pe care ei le vor putea întâlni la o fermă. Mai mult, „Ce animale trăiesc la fermă?” conține 30 de butoane cu diferite sunete întâlnite, de asemenea, în incinta unei ferme.  

29. Te iubesc, orice-ai face! 

29. Te iubesc, orice-ai face! 

Orice părinte care este întrebat de copiii săi dacă îi iubește va avea un singur răspuns scurt, dar de efect: „Te iubesc, orice-ai face!”. Ema este o fetiță foarte curioasă care, deși nu își dorește să își supere părinții, se găsește totuși în anumite situații care îi pot oferi cu ușurință titlul de fată buclucașă. Chiar dacă Ema gustă din mâncarea pisicii, atinge alimente fierbinți sau încearcă să sară peste somnul de la prânz, mama ei o liniștește de fiecare dată spunându-i: „Ema, te iubesc, orice-ai face!”. 

30. Noi aventuri cu Paddington 

30. Noi aventuri cu Paddington 

Paddington este un ursuleț foarte cochet, căruia i s-a oferit ocazia de a experimenta viața într-unul dintre cele mai frumoase orașe din lume: Londra. Deși este atent din fire și își respectă familia și prietenii așa cum niciun om nu poate face, Paddington reușește uneori să se afle în situații mai complicate, care i-ar putea păta reputația de ursuleț respectuos și atent. „Noi aventuri cu Paddington” îi va introduce pe copii în universul unui urs care descoperă viața la oraș, cu elementele bune și complicațiile amuzante care pot apărea pe parcurs.  

Vezi și: 20 De Idei De Cadouri Pentru Bebeluși 

Concluzie – Top 30 de Idei de Cadouri Copii 2 ani  

Copiii de 2 ani pot fi surprinși cu ușurință, întrucât fiecare joc nou îi provoacă să învețe lucruri noi și să își dezvolte noi abilități.  

Sperăm că lista noastră de idei de cadouri pentru copii de 2 ani te-a ajutat să găsești o surpriză potrivită pentru micuțul care urmează să își serbeze ziua de naștere.