Top 30 de Idei de Cadouri Fete de 10 Ani  

article

Copiii sunt deseori priviți drept cele mai pure ființe, iar atitudinea lor jovială ne poate atrage pe toți în ceea ce am trăit și noi cu ani în urmă – copilăria. Indiferent de vârstă, nu ezităm să ne alăturăm copiilor atunci când se joacă, iar cadourile pentru ei sunt nenumărate, întrucât ne dorim mereu să îi surprindem cu jocuri cât mai captivante. 

Vârsta de 10 ani reprezintă o perioadă bogată în schimbări, atât fizice, cât și de personalitate. Tocmai de aceea, poate părea dificil să găsești cadouri pentru fete de 10 ani. Cu toate acestea, nu este imposibil, iar noi am alcătuit o listă cu câteva idei de cadouri pentru fetele care împlinesc această vârstă în viitorul apropiat.  

Așadar, haide să vorbim despre top 30 de idei de cadouri pentru fete de 10 ani.  

Vezi și: 25 Idei de Cadouri pentru Copii de 3 Ani 

1. Set de pictură cu diamante 

1. Set de pictură cu diamante 

Pictura sau broderia cu diamante a devenit o practică foarte populară în ultimii ani, întrucât aceasta reprezintă o activitate provocatoare, care cultivă creativitatea utilizatorului.  

Dacă sărbătorita este pasionată de activitățile arts & crafts, îi poți dărui un mozaic pe care îl va putea construi cu ajutorul diamantelor. Imaginea finală va străluci și va revela o balerină boemă, demnă de păstrat pe perete.

2. Tangram din lemn 

2. Tangram din lemn 

Dacă sărbătorita este mereu captivată de noi puzzle-uri, îi poți dărui un joc de inteligență care cu siguranță că o va provoca să creeze imagini absolut spectaculoase. Setul conține 180 de piese de diferite culori, fabricate din lemn de înaltă calitate. Mai mult, fetița va avea la dispoziție numeroase modele pe care să le realizeze cu ajutorul pieselor.  

3. Set de magie Rubik 

3. Set de magie Rubik 

Setul de magie Rubik este creat în colaborare cu inventatorul cubului Rubik, Ernő Rubik. Jocul sărbătorește 40 de ani de la inventarea cubului Rubik și include 40 de trucuri ușor de realizat, care îi vor surprinde atât pe copii, cât și pe adulți. Setul conține cuburi săritoare, magic puzzle, cartea magică, palete și multe altele.  

4. Set 80 de markere Zola 

4. Set 80 de markere Zola 

În copilărie, cu toții ne-am dorit să avem nenumărate instrumente cu care să putem crea desene impresionante. Tocmai de aceea, o poți surprinde pe sărbătorită cu un set cu 80 de markere organizate într-o geantă pentru depozitare. Markerele au două capete (subțire și gros) și acoperă o paletă de culori vastă, având nenumărate nuanțe plăcute. 

5. Set creativ pentru șuvițe 

5. Set creativ pentru șuvițe 

Fetele vor aprecia mereu momentele în care își aranjează părul cu ajutorul diferitelor accesorii. Setul creativ pentru șuvițe o poate ajuta pe fata de 10 ani să își creeze șuvițe spectaculoase, adăugând mărgele sau agrafe. Setul conține un aparat de împletit, un aplicator de mărgele, un disc de împletit, elastice colorate, un pieptăn, mărgele colorate și manual de instrucțiuni.  

6. Roată de olărit 

6. Roată de olărit 

Olăritul este o activitate distractivă, care îi poate provoca inclusiv pe adulți să își dezvolte abilitățile practice. Astfel, îi poți dărui micii sărbătorite un set complet cu roată pentru olărit.  

Setul este ideal pentru fetele creative care vor să dea frâu liber imaginației pentru a crea obiecte de artă impresionante. Setul conține roata de olărit, lut, vopsele colorate, pensule, instrumente pentru lut și ață.  

7. Trotinetă 

7. Trotinetă 

Dacă sărbătorita este o fire activă și își dorește să petreacă mult timp în aer liber, un cadou potrivit pentru aceasta ar putea fi o trotinetă. Fiind foarte ușor de montat și transportat, trotineta este un articol de sport care poate fi utilizat inclusiv pentru deplasare. Mai mult, trotineta este reglabilă, ceea ce o face ideală pentru mai multe vârste.  

8. Casă de păpuși 

8. Casă de păpuși 

Cu siguranță că multe fete și-au dorit o căsuță pentru păpuși. O astfel de jucărie poate oferi nenumărate momente inedite atât pentru o fată, cât și pentru prietenele ei. Tocmai de aceea, îi poți dărui fetiței o căsuță de păpuși realizată din materiale de calitate, care o va surprinde cu cinci camere mobilate cu lemn și iluminate cu LED. Căsuța are 17 seturi de mobilier și va putea găzdui păpușile exact așa cum își dorește fetița.  

9. Puzzle 3D – Eiffel Tower 

9. Puzzle 3D – Eiffel Tower 

Cu ajutorul puzzle-urilor 3D, poți „vizita” cele mai importante atracții ale lumii chiar de acasă. Astfel, dăruiește-i sărbătoritei un puzzle care o va provoca să construiască unul dintre principalele monumente-simbol ale Franței – Turnul Eiffel. Fetița va avea ocazia să experimenteze asamblarea unui puzzle 3D, iar rezultatul final va fi cu adevărat uimitor.  

10. Puzzle 3D Cubic Fun 

10. Puzzle 3D Cubic Fun 

Dacă fetița preferă să construiască o căsuță pentru păpuși în loc să se joace cu una deja construită, îi poți dărui un puzzle 3D care o va provoca să asambleze o căsuță parcă ruptă din poveștile cu Hansel și Gretel. Căsuța surprinde cu nuanțe calde de roz și tonuri de violet, iar rezultatul final al puzzle-ului va fi o surpriză pentru toți membrii familiei.  

11. Role 

11. Role 

Dacă fetița care își sărbătorește ziua de naștere este adepta sporturilor în aer liber, cu siguranță că o nouă pereche de role îi va fi de ajutor pentru a se plimba în parc. Rolele sunt reglabile, fiind potrivite pentru mărimi cuprinse între 37 și 40. Mai mult, design-ul rolelor este simplu și ușor de asortat, rolele fiind prevăzute cu patru roți roz și detalii fine la nivelul ghetei.  

12. Bicicletă 

12. Bicicletă 

Unele fete preferă bicicletele în detrimentul rolelor sau trotinetelor. Așadar, surprinde-o pe fetița de 10 ani cu o bicicletă de care sigur își va aminti peste ani. Bicicleta este prevăzută cu roți ajutătoare detașabile, iar nuanța de roz și coșulețul din partea frontală o fac ideală pentru fetele cochete, care își doresc să se plimbe cu bicicleta de fiecare dată când au ocazia.  

13. Set Play-Doh Deluxe 

13. Set Play-Doh Deluxe 

Plastilina Play-Doh este renumită pentru calitatea materialelor, iar seturile cu plastilină și alte accesorii pot fi de ajutor pentru a crea figurine parcă desprinse din desenele animate. Setul Play-Doh Deluxe conține opt tipuri de plastilină de diferite culori și 20 de accesorii care vor permite copiilor să porționeze, să ruleze și să manipuleze plastilina. Mai mult, plastilina Play-Doh nu este toxică, fapt foarte important pentru mulți părinți. 

14. Consolă Nintendo Switch 

14. Consolă Nintendo Switch 

În zilele noastre, mult fete sunt pasionate de jocurile video, întrucât industria s-a dezvoltat surprinzător și oferă jocuri potrivite pentru fetele de toate vârstele. Tocmai de aceea, consola Nintendo Switch poate reprezenta un cadou perfect pentru o fetiță care își dorește să petreacă timp concurând în diferite jocuri pe televizor, tabletă sau calculator. Setul conține consolă, dock, adaptor AC, cablu HDMI, manual, grip, două Joy-Con-uri și două Joy-Con strap.

15. Joc Nintendo Switch – Animal Crossing: New Horizons 

15. Joc Nintendo Switch – Animal Crossing: New Horizons 

Dacă te decizi să îi dăruiești fetei sărbătorite o consolă Nintendo Switch, poți opta pentru a-i achiziționa și primul său joc, iar recomandarea noastră este „Animal Crossing: New Horizons”. Un joc foarte captivant, Animal Crossing: New Horizons îi provoacă pe jucători să evadeze de pe o insulă, aceștia fiind nevoiți să treacă de anumite obstacole și să completeze diferite task-uri.  

Microfon Wireless

16. Microfon wireless pentru karaoke 

Dacă sărbătorita este mereu în centrul atenției datorită spiritului său de artist, îi poți dărui o boxă cu sistem karaoke și microfon. Astfel, aceasta își poate exersa abilitățile vocale, iar tu poți contribui la dezvoltarea unei noi pasiuni. Cu siguranță că un sistem karaoke îi va oferi fetei ocazia să creeze spectacole nemaipomenite, la care te vei afla și tu printre invitați. 

17. Carte – Ce se întâmplă cu mine?  

17. Carte – Ce se întâmplă cu mine?  

Dacă sărbătorita este mereu în centrul atenției datorită spiritului său de artist, îi poți dărui un microfon wireless pentru karaoke. Astfel, aceasta își poate exersa abilitățile vocale, iar tu poți contribui la dezvoltarea unei noi pasiuni. Cu siguranță că un microfon wireless pentru karaoke îi va oferi fetei ocazia să creeze spectacole nemaipomenite, la care te vei afla și tu printre invitați.  

18. Twister 

18. Twister 

Twister este unul dintre cele mai populare jocuri pe care le poți juca alături de prieteni, iar specificul jocului este cu adevărat inedit. Jucătorii trebuie să învârtă un disc și să așeze o mână sau un picior pe un cerc de o anumită culoare. Jucătorii care cad sunt eliminați. Jocul Twister conține o ruletă, un covoraș și instrucțiuni.

19. Glob pământesc magnetic  

19. Glob pământesc magnetic  

Deși globul pământesc poate fi utilizat cu scopuri științifice, acesta poate reprezenta și un obiect de decor cu adevărat special. Mai mult, un glob care levitează va fi cu mult mai special, părând că încalcă legile științei și surprinde utilizatorii cu o imagine spectaculoasă. Globul pământesc și suportul acestuia se folosesc de magneți cu aceiași poli pentru a face ca centrul atenției, globul, să leviteze constant.  

20. Kit pentru experimente – Science Lab 

20. Kit pentru experimente – Science Lab 

Nu puține sunt cazurile în care fetele sunt pasionate de experimente științifice, iar dacă sărbătorita se numără printre ele, cu siguranță că va fi surprinsă dacă îi dăruiești un kit pentru experimente.

Acesta o va ajuta să descopere noi lucruri despre lumea în care trăim, iar activitățile vor fi mai mult decât distractive și captivante. Setul include 3 eprubete, rastel pentru eprubete, ochelari de protecție, formă pentru mingiuță, 3 pliculețe cu cristale pentru mingiuță, lupă, spinner, substanță gelatinoasă, 3 coloranți alimentari, cutie Petri, pipetă, pâlnie și multe altele.  

21. Set pentru brățări din elastic 

21. Set pentru brățări din elastic 

Brățările din elastice au devenit popular în urmă cu câțiva ani, iar fetele sunt în continuare entuziasmate să creeze modele inedite de brățări, inele, coliere sau alte accesorii, toate cu ajutorul elasticelor colorate. Așadar, dăruiește-i sărbătoritei un set cu 3500 de piese care o va ajuta să construiască magie în nenumărate culori.

22. Joc – Da sau Nu 

22. Joc – Da sau Nu 

„Da sau Nu” este un joc de societate ideal atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Jocul conține 900 de întrebări capcană din categorii precum istorie, geografie, muzică, sport, televiziune, iar scopul principal al acestuia este de a răspunde la toate întrebările fără a utiliza cuvintele „Da” sau „Nu”. 

23. Joc de inteligență - Taco Pisică Capră Brânză Pizza 

23. Joc de inteligență – Taco Pisică Capră Brânză Pizza 

Jocul „Taco Pisică Capră Brânză Pizza” este un joc de inteligență care îi provoacă pe jucători să țină minte aceste cinci cuvinte care la prima vedere pot fi corelate cu greu. Imediat ce există o asemănare între cărțile jucate și cele cinci cuvinte, jucătorii trebuie să atingă teancul din mijloc. Scopul este de a scăpa de toate cărțile și a fi primul care atinge teancul din mijloc.  

24. Activity Junior 

24. Activity Junior 

„Activity” este un joc foarte popular și captivant, care provoacă utilizatorii să vorbească, să deseneze sau să mimeze pentru a-și ajuta echipa să ghicească un cuvânt sau un grup de cuvinte. „Activity Junior” este special conceput pentru cei mici, având cărți de o dificultate mai scăzută și fiind ideal pentru copiii peste opt ani. Jocul poate fi jucat în cel mult opt jucători.  

25. Monopoly 

25. Monopoly 

Dacă sărbătorita este pasionată de jocurile de societate, îi poți dărui jocul „Monopoly”, unul dintre cele mai populare jocuri de societate din toate timpurile. Monopoly presupune să achiziționezi cât mai multe străzi și să construiești case sau hoteluri, având ca scop principal tranzacțiile profitabile și îmbogățirea rapidă.  

26. Set cu telescop și microscop 

26. Set cu telescop și microscop 

Dacă sărbătorita este o mică exploratoare care își dorește să afle totul despre ceea ce o înconjoară, o poți surprinde cu un set pentru copii cu telescop și microscop. Setul National Georgraphic surprinde cu dispozitive de înaltă calitate, care o vor putea ajuta pe cea mică să descopere noi aspecte ale mediului înconjurător.

Microscopul are o putere de mărire cuprinsă între 40x și 640x, iar telescopul este prevăzut cu o putere de mărire între 18x și 29x.  

27. Joc – Parfumuri și arome delicate 

27. Joc – Parfumuri și arome delicate 

Dacă fetița este pasionată de parfumuri sau încearcă mereu să creeze noi minunății, îi poți dărui un set care o va ajuta să descopere noi parfumuri, punând chiar ea bazele unor noi arome. Setul „Știință și joacă – Parfumuri și arome delicate” conține trei baze de parfum (florală, dulce și energizantă), pipetă, spatulă, pigment roșu, pahare, agitator, pâlnie, pulverizator, hârtie de filtru, etichete, eprubete, ipsos, bețișoare, mănuși, matrițe și suport.  

28. Trusă de machiaj de jucărie 

28. Trusă de machiaj de jucărie 

Multe fetițe adoră să fie cochete încă de mici. Cu siguranță multe dintre femeile de astăzi își amintesc cu drag cum furau pantofii mamei, deși erau cu mult prea mari, sau încercau rujurile acesteia pentru a fi și ele machiate.

Astfel, îi poți dărui fetei care împlinește 10 ani o trusă de machiaj de jucărie, care cu siguranță o va ajuta să se simtă cât mai cochetă, fără a folosi produse încă nerecomandate pentru vârsta ei.  

29. Păpușă LOL 

29. Păpușă LOL 

Păpușile LOL au devenit foarte populare în ultimul timp, fiecare fată dorindu-și să aibă măcar un exemplar din toate cele disponibile. Dacă și fetița sărbătorită este pasionată de păpuși, o poți surprinde cu un set LOL Surprise OMG Fashion Show, care conține o păpușă cu articole de îmbrăcăminte, cercei, cuier, poșetă, ochelari, agrafe de păr, colier, suport, perie, revistă și geantă de cumpărături.  

30. Costum Wednesday 

30. Costum Wednesday 

Este aproape imposibil să vorbești cu o fetiță care să nu știe încă cine este Wednesday, Datorită serialului lansat în anul 2022, multe fete sunt acum parcă absorbite de stilul aparte al fetiței familiei Addams.

Dacă și sărbătorita apreciază stilul lui Wednesday, îi poți dărui un set care conține un costum complet în stilul personajului principal din serialul cu același nume. Setul conține o rochie și o centură.

Concluzie – Top 30 de idei de cadouri fete de 10 ani

Este posibil ca uneori să simți că este greu să găsești un cadou potrivit pentru o fată de 10 ani, însă ține minte că opțiunie sunt nelimitate, iar tu trebuie doar să cunoști câteva informații legate de pasiunile celei mici.  

Sperăm că lista noastră ți-a fost de ajutor pentru a găsi un cadou potrivit pentru sărbătorita cea mică.